Eddy Gorris wil gemeenteraad in de huiskamer brengen

Op 22 juni 2012

“De voorbije 10 jaar is er inderdaad een aanzet gegeven tot openbaarheid van bestuur maar volgens mij beperkt zich dit nog te veel tot louter meedelen wat er al beslist is.”, zegt Eddy.

 “Door (web)camera’s en -microfoons te plaatsen in de openbare zitting van de gemeenteraad, kunnen  we het principe van de “open keuken” hanteren. In eerste instantie kan de Heistenaar alle besprekingen volgen en ook de gebruikte documenten inzien. Vervolgens kunnen we aan echte interactie denken waarbij via mail en twitter opmerkingen en voorstellen rechtstreeks tot bij de gemeenteraadsleden kunnen geraken.”

 “Het is belangrijk dat elke Heistenaar kan te weten komen waarom er iets beslist is en welke de argumenten van de verschillende partijen waren om tot die beslissing te komen. Zeker voor zaken die hem persoonlijk aanbelangen. Persoonlijk zou ik nog meer de stem van de burger willen horen in het politieke debat. En daarom wil ik hem de informatie uit de eerste hand aanreiken.”

 “Op deze manier blijft de Heistenaar niet alleen beter op de hoogte van de gemeentelijke bestuursdaden maar het helpt hem zeker ook om nog meer inhoudelijk te kunnen beoordelen voor wie hij kiest.”

 “Dit initiatief is trouwens perfect complementair met de verslaggeving door de pers. Zij mikken op de grote lijnen en via onze beelden kan de burger inzoomen op het gewenste detail. En bovendien maakt het welles-nietes discussies over wie wat gezegd heeft in de toekomst overbodig. Misschien een voorloper van een Villa Politica specifiek voor Heist-op-den-Berg.”

 Eddy Gorris,

Lijsttrekker N-VA Heist-op-den-Berg
eddy.gorris [at] n-va.be
0475 78 32 59

Eddy Gorris

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is