Mindervaliden geraken sporthal niet binnen

Op 18 maart 2013

Er duiken verscheidene problemen op. "De zware, grote glazen buitendeuren en de binnendeuren zijn zo stroef dat het bijna onmogelijk is om als rolstoelgebruiker de deuren te openen. Ook de deuren van de toiletten voor personen met een handicap zijn zo zwaar dat het haast onmogelijk is om de deuren eigenhandig open te doen. Tot slot kunnen rolstoelgebruikers bijna geen wedstrijd volgen als toeschouwer. De muur waar ze achter moeten staan, is veel te hoog", legt Jan Moons (N-VA) uit.

N-VA-raadslid Joris De Preter vult aan dat zelfs niet-rolstoelgebruikers klagen over de zitplaatsen voor toeschouwers. "Aangezien de grote tribune van achthonderd plaatsen niet gebruikt mag worden voor de gewone wedstrijden, zijn de toeschouwers verplicht om de wedstrijden boven op het balkon, al staande te volgen. Want van op de zitjes boven kunnen mensen niets zien door de betonnen muur. Als je wedstrijden van zo ver moet volgen, is er ook weinig beleving aan. Toeschouwers moeten kunnen zitten, dus moeten er misschien extra kleine tribunes worden aangekocht", klinkt het.

De politiek onafhankelijke gemeentelijke adviesraad voor personen met een handicap (GAPH) zegt zelfs geen advies te hebben mogen geven.

Schepen van Sport Nand Blauwens (Open Vld) erkent dat de deuren niet optimaal zijn. "We bekijken met bouwfirma Cordeel hoe dat opgelost kan worden. Het is wel overdreven om te focussen op die paar gebreken die nog opgelost moeten worden. Een ding klopt zelfs niet: de gehandicaptenraad is wél geraadpleegd", zegt Blauwens.

Er is volgens de schepen ook advies gevraagd aan de dienst toegankelijkheid van de provincie en daaruit bleek dat de inrichting volgens de normen was.

mindervaliden geraken sporthal niet binnen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is