N-VA Heist-op-den-Berg wil lange aanrijtijd MUG overbruggen

Op 7 maart 2014

 

De aanrijtijd van ziekenwagen en MUG is in Heist-op-den-Berg te lang.  Onze ziekenwagens omvormen tot een PIT is zeer nuttig  maar zelfs dan zal de patiënt nog minstens 10 minuten moeten wachten op hulp en dikwijls langer.

Gemeenteraadslid en arts Marc Jans adviseert: "De eerste minuten zijn cruciaal om zo veel mogelijk levens te redden en zo weinig mogelijk hersenschade op te lopen. Dat kan alleen maar als toevallige omstaanders onmiddellijk de hartmassage starten. De meeste mensen zijn bang of weten niet hoe er aan te beginnen. Daarom  willen wij zo veel mogelijk mensen deze levensreddende handelingen aanleren.”

Deze training wordt best gegeven door onze eigen ziekenwagendienst met de hulp van het Rode Kruis en Vesta.

De doelgroepen zijn vooreerst de  17 en 18 jarigen in de Heistse scholen, de begeleiders van sportclubs en de hulpverleners in de bedrijven. Daarnaast is een zo breed mogelijk bereik via de verenigingen ook belangrijk. We denken dan bv.  aan de mensen van het cursuscentrum, de jeugdverenigingen, en ook de KWB’s, OCRA en andere geïnteresseerden...

"Op het einde van het secundair onderwijs zou iedereen moeten weten wat te doen in geval van hartstilstand en een hartmassage kunnen uitvoeren", aldus nog gemeenteraadslid Katleen Vantyghem die ook actief is in de gezondheidszorg.

N-VA Heist-op-den-Berg zal op de gemeenteraad van 11 maart a.s. hierover een voorstel indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is