N-VA haalt eerste succes(je) binnen

Op 16 januari 2013

De raad besliste over een nieuw reglement, waarbij bouwers voortaan een hogere waarborg moeten betalen als ze met de werkzaamheden starten. "Bij een nieuwbouw moet er 400 euro betaald worden, bij een renovatie 250 euro. Na het beëindigen van de werkzaamheden krijgt de bouwheer het volledige bedrag terug, tenzij er beschadigingen zijn vastgesteld aan het openbaar domein", legt schepen van Ruimtelijke Ordening Wim Van den Bruel (CD&V) uit.

Bij de N-VA waren ze niet tevreden dat er geen verwittiging volgde na vijf jaar. "Als het geld na vijf jaar niet teruggevraagd is, gaat het onherroepelijk in de gemeentekas. Het zou een kleintje zijn om die mensen op voorhand te verwittigen per brief. Dat zou pas klantvriendelijk zijn."

Van den Bruel wilde daar aanvankelijk niet op ingaan en wierp argumenten tegen op. Maar burgemeester Luc Vleugels zag er wel wat in. "Op voorwaarde dat we er bijzeggen dat als de administratie toch iemand zou vergeten te verwittigen, dat geen argument is om het geld laattijdig terug te eisen." Het reglement werd met die aanpassing goedgekeurd door de voltallige gemeenteraad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is