Oppositie kaart 'kinderziektes' sporthal aan

Op 18 maart 2013

N-VA-raadslid Jan Moons was ter ore gekomen dat de toegankelijkheid in de nieuwe Heistse sporthal beter kan. 'De rolstoelgebruikers ondervinden problemen bij het verlaten van de toiletten en ook de binnen-en buitendeuren van de sporthal zijn niet G-vriendelijk', zegt Moons die er meteen aan toevoegde dat de zichtbaarheid in de kleinere zalen onvoldoende is. 'Voor kleine kinderen is het onbegonnen werk om een training of een wedstrijd te volgen', luidt het.

Toegankelijkheid

Bij monde van schepen van Sport Nand Blauwens(Open VLD) liet het Heistse bestuur weten de zaak te zullen onderzoeken. 'Nochtans heeft de dienst Toegankelijkheid van de provincie geen opmerkingen geformuleerd tijdens de periode van de bouwaanvraag', zei collega en schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open VLD). Het schepencollege herhaalde dat de sporthal conform de wettelijke bepalingen rond toegankelijkheid is gebouwd, maar dat er nog enkele kinderziektes moeten weggewerkt worden.

Parking

Ook de al gekende parkingproblematiek kwam tijdens de gemeenteraadszitting aan bod. 'Er moet een betere circulatie en een efficiënter gebruik komen van de bestaande plaatsen', zei Moons. In afwachting van de aanleg van een nieuwe parking verderop in de Lostraat is het behelpen. 'In die context zijn er in de werkgroep Mobiliteit al stemmen opgegaan om een extra inrit aan te leggen vlak na de rotonde waardoor de doorstroming van het verkeer vlotter kan verlopen. Door de ruimtelijke beperkingen in de omgeving is een 'kiss en ride' zone evenwel niet mogelijk', zei schepen van Mobiliteit David Geerts (SP.A).

Beleving

Volgens de N-VA schort er ook het een en ander aan de beleving tijdens de trainingen en de matchen. 'Zitplaatsen voor de supporters zijn er, behalve voor de grote manifestaties, niet. Ze moet rechtstaan op een vier meter hoog balkon achter een betonnen muurtje van 1,4 meter. Kinderen zien niets en voor de volwassenen is de beleving volledig zoek. Een of twee keer zullen ze de moeite doen om te komen kijken, maar nadien haken ze gegarandeerd af. Deze evolutie is ook nadeling voor de uitbating van de cafetaria. Er moeten (mobiele) zitplaatsen komen voor de supporters', zegt raadslid Joris De Preter (N-VA) die meteen ook enkele mankementen rond klemmende deuren en slecht afgestelde douches aankaartte.

De wegwerking van de problemen in de sporthal zal verder besproken in de verschillende gemeentelijke diensten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is