Opvang kinderen met een beperking niet voorzien op Heists Speelplein!

Op 10 juni 2013

Regels en beloftes

Nochtans, meldt het huishoudelijk reglement duidelijk dat deze kinderen wel welkom zijn op het speelplein (art.3). Meer zelfs: men zou kwalitatieve speelpleinwerking garanderen voor alle kinderen.

Ook naar de provincie toe heeft Heist-op-den-Berg beloofd mee te werken aan het project 'Inclusieve speelpleinen'. En er is het Perspectief 2020 van Jo Van Deurzen dat streeft naar volwaardige en volledige integratie van gehandicapten in de maatschappij.

 Tenslotte: "het jeugdbeleidsplan meldt dat er dringend nood is aan vrijetijdsaanbod voor mensen met een beperking." aldus Geysels.  Actie 88: jeugddienst en adviesraad trekken aan de alarmbel en wijzen het gemeentebestuur op afwezigheid van personeel die zich met deze doelgroep kan bezighouden.

Visietekst Speelpleinwerking discrimineert

En wat is nu de houding van schepen Van Tendeloo?:

"We  denken dan ook  niet  dat het haalbaar  is om  mentaal  en  fysiek  gehandicapten op het speelplein  toe te laten."

 Dit staat in de visietekst van de speelpleinwerking. De reden: veiligheid. Alsof daar niets aan te doen is.

N-VA gaat niet akkoord met deze discriminerende houding.  De reden is kort door de bocht.  Onlangs nog, werd met mooie woorden geschermd over 'integratie'.  Daar horen ook onze Heistenaren met een beperking bij!

Daarom stelt N-VA voor om elk beleidsvoorstel te koppelen aan een handicaptoets.

"Samen leren, samen leven, samen spelen moet een standaard slogan worden", aldus nog Geysels.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is