Actiecomité 'Leefbaar Booischot' plant overleg met mobiliteitsschepenen

Op 6 maart 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid

Het actiecomité Leefbaar Booischot heeft een eisennota klaar voor het nieuwe gemeentebestuur. Over twee weken zit de kern van het comité daarover samen met de schepenen van Mobiliteit.

Tot tevredenheid van Leefbaar Booischot werd er gestart met de herstelling van de betonplaten op de Kleine Steenweg in Booischot (Heist-op-den-Berg). “Dit was een van de maatregelen die wij als actiecomité naar voren schoven. We zijn blij dat de gemeente deze piste gevolgd heeft”, zegt Philip Vanhelmont, woordvoerder van Leefbaar Booischot. “Maar we zijn niet van plan om nu op onze lauweren te rusten. De voorbije maanden stelden we een eisennota op voor het hele dorp.”

Niet alleen de Kleine Steenweg, maar ook de Mechelbaan, de Dorpsstraat en tal van andere wegen in Booischot kampen volgens het comité met overlast, onveilige situaties of een weg, fiets- of voetpad in slechte staat.

Werken in Hulshout

“Bovendien worden de werken in de dorpskern van Hulshout de komende weken afgerond”, luidt het. “Daar is gekozen voor een inplanting die het zwaar verkeer waarschijnlijk door Booischot zal loodsen. We vragen ons af wat dit betekent voor de leefbaarheid in onze dorpskern.”

Op dinsdag 19 maart wil het comité zijn ideeën en voorgestelde oplossing verder toelichten tijdens een gepland overleg met schepenen Jan Moons (N-VA) en Katleen Vantyghem (N-VA), respectievelijk bevoegd voor Bovenlokale en Lokale Mobiliteit. “Inhoudelijk moeten we afwachten wat er die dag wordt gezegd”, stelt Vantyghem. “Anderzijds sluit het centraliseren van de bekommernissen van de verschillende Heistse deelkernen wel prima aan bij onze visie over participatie. We willen beter communiceren en dichter bij de mensen staan. Zulke comités of raden kunnen daar absoluut bij helpen. Bovendien kunnen ze ervoor zorgen dat we een beter overzicht krijgen over de bekommernissen dan wanneer iedereen individueel naar ons zou stappen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is