Heist-Goorstraat mogelijk in slechte staat

Op 15 september 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid

De Heist-Goorstraat vertoont na de heraanleg nog tal van gebreken. En een deel van het wegdek is niet goed aangelegd. Dat zegt raadslid Michel Van Dyck (N-VA).

Van Dyck kreeg verschillende meldingen van buurtbewoners die niet tevreden zijn met de staat van de weg na de heraanleg. “Er zijn heel wat klachten over slecht afgewerkte grachten, kabels die in een tuin uitkomen, waterproblemen, enzovoort. Ook een deel van het wegdek is niet goed aangelegd. Het gaat dan vooral over het stuk tegen de Liersesteenweg, dat is door tijdsgebrek waarschijnlijk te snel aangelegd, waardoor de kwaliteit van het asfalt niet goed is. Mensen uit het vak zeggen me dat hier geen goed werk geleverd is en dat dit problemen gaat geven”, geeft raadslid Michel Van Dyck aan. 

Schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld) zegt dat de staat van het nieuw aangelegde asfalt onderzocht wordt. “Dat moet aan allerlei strikt bepaalde normen voldoen. Als het daaraan voldoet, is het ook echt in orde. Als de parameters niet gehaald worden, moet het asfalt opnieuw worden aangelegd. Zo simpel is het. De weg wordt onderzocht door een onafhankelijke instantie. We verwachten er kortelings nieuws van.”                         

“De andere kleine gebreken worden door de aannemer opgelost. Dat zijn van die typische zaken die na elke wegenwerken opduiken. We hebben alles opgelijst. Pas als alles in orde is, kan de weg opgeleverd worden. Dat is nu nog niet gebeurd.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is