Meer investeringen en betere dienstverlening van De Lijn in Heist-op-den-Berg !

Op 3 september 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakt extra middelen vrij voor een uitbreiding van het aanbod op de drukste verbindingen, extra reizigersinformatie en meer gebruiksgemak. Aan het begin van het schooljaar wordt op een reeks drukke verbindingen het aanbod uitgebreid. Ook Heist-op-den-Berg komt aan bod. De lijn 510 krijgt meteen al extra studentenbussen richting hogeschool in Geel, en er ontstaat perspectief voor extra deelfietsen.
Lijstrekker voor N-VA Jan Moons is blij dat minister Weyts (N-VA) ook middelen vrij maakt voor betere mobiliteit in Heist-op-den-Berg. “Er komt schot in de Heistse bereikbaarheidsknoop. Op de piekuren zullen de Heistse studenten meer bussen hebben naar de hogescholen van Geel. En nu het deelfietsensysteem van de federale NMBS naar Vlaanderen gaat, wordt een versterking van het Blue Bike-systeem in Heist mogelijk.”
De minister heeft ervoor gezorgd dat Heist-op-den-Berg weer op de planningstafel van De Lijn ligt. Dat geeft toekomstperspectief. Daarom maakt lijstrekker Jan Moons een belofte: “…naast deze investeringen wil N-VA Heist ook het lokaal netwerk en het vervoer op maat sterk verbeteren. En dat zal gebeuren van zodra de N-VA ook in Heist bestuurt, en daarover beslist de kiezer op 14 oktober.”
Want volgens Jan Moons zal het volgende gemeentebestuur binnen de vervoerregio Mechelen ook zelf op tafel slaan om extra aanbod te bekomen: “de tijd van Calimero spelen en van telkens diezelfde minister Weyts te kapittelen is gedaan. Wij zullen onze verantwoordelijkheid nemen en de daad maar ook de centen bij het woord voegen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is