N-VA wil apart tarief voor wie wil zwemmen zonder meer

Op 16 december 2016, over deze onderwerpen: Sport

In het nieuwe zwembad in de Lostraat moet er een verschil gemaakt worden in de prijs van een zwembeurt voor mensen die het bad volledig willen gebruiken en mensen die enkel baantjes willen trekken. Dat zegt de lokale N-VA.

Oppositiepartij N-VA heeft enkele bedenkingen geuit bij de plannen van het zwembad. “Ten eerste vinden we het vreemd dat er opnieuw een cafetaria gebouwd moet worden. Als er meer vooruit gedacht had geweest, had er misschien een gemeenschappelijke cafetaria kunnen gebouwd worden? Dat lijkt ons een gemiste kans”, zegt gemeenteraadslid Katleen Vantyghem. 

“Verder is het zwembad natuurlijk een heel mooi project, maar we vragen ons af of het niet iets te hoog gegrepen is voor onze gemeente. Iedereen zal er mee voor moeten betalen. Het kan dan ook niet anders dan dat de huidige tarieven zullen verhogen”, analyseert ze. 

“Daarom stellen we voor dat er een apart tarief zou komen voor mensen die enkel willen zwemmen en geen gebruik willen maken van alle speeltjes zoals de sauna of de waterglijbanen. Misschien is er een systeem mogelijk met poortjes of een badge”, stelt Vantyghem voor. 

Sportschepen Nand Blauwens (Open Vld) zegt dat alle voorstellen bekeken zullen worden op haalbaarheid en wenselijkheid. 

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blbpr_02628437?_section=62040089&utm_source...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is