NVA Heist op den Berg blijft zich inzetten voor een leefbare omgeving

Op 2 januari 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid

De N-VA zet in op veiligheid in het verkeer

In 10 jaar tijd is het aantal verkeersslachtoffers in onze gemeente gedaald met ongeveer 48%. Heist-op-den-Berg staat daarmee in de top 5 van de gemeenten met meer dan 30.000 inwoners.  Daar hebben wij als N-VA heel hard aan meegewerkt en we zijn er ons van bewust dat we nog niet zijn waar we willen zijn. Verkeersveiligheid is en blijft een absolute prioriteit voor het lokale bestuur.

De afgelegde weg

We hebben daartoe al  fors geïnvesteerd in betere fietsinfrastructuur en fietsroutes, verkeersveilige schoolomgevingen, betere inrichtingen, trajectcontroles, meer signalisatie… Ook vanuit de Verkeershandhaving van de lokale politie worden extra inspanningen geleverd.

Nog te volgen weg

En we gaan op dit elan verder.  We willen ook de sluipwegen en straten die als raceparcours aanzien worden in het vizier nemen en structurele maatregelen treffen zodat uiteindelijk iedereen in een leefbare straat en gemeente woont.  Het mobiliteitsplan zal een belangrijke basis vormen om te bepalen waar vrachtverkeer en autoverkeer wenselijk is. Kernen moeten autoluw worden.

Een voorbeeld

De Lauwrijkstraat in Schriek kreeg in het verleden al snelheid remmende maatregelen, maar het blijkt toch nog steeds een baan te zijn die te veel en te snel verkeer moet verwerken.  De medewerkers en studiediensten bekijken momenteel de mogelijkheden om de leefbaarheid verder te verbeteren..  Ook andere locaties worden bekeken en waar nodig en mogelijk zullen ingrepen voorzien worden.

 

Heb je zelf voorstellen om verkeerssituaties te verbeteren of onveilige situaties aan te kaarten.  Laat het ons weten via facebook, twitter of Instagram.  Sterker nog, kom bij ons in het team, kom naar de open bestuursdagen en werk actief mee aan de verbetering van je omgeving.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is