Parking Vlinderstraat is onvindbaar en staat leeg

Op 19 augustus 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie, Mobiliteit - verkeersveiligheid, Ruimtelijk beleid
de parking staat leeg en verwildert

Op de terreinen van het voormalig deeltijds onderwijs, werd een parkingplaats aangelegd. Die extra parking kwam niets te laat. Want voor de winkeliers aan die kant van de Bergstraat is extra klantenpassage meer dan welkom. Bezoekers vinden helaas de weg naar de parking niet.

N-VA Heist-op-den-Berg vroeg al lang om meer nabije ruimte voor lang parkeren. Eindelijk werd er werk van gemaakt: de oude school werd afgebroken en het terrein werd verhard en verlicht.

“Maar wat blijkt nu: de toegangsweg verloopt via de Oude Liersebaan, naar de Vlinderstraat. Iemand die de parking niet weet liggen, vindt ze niet want de bewegwijzering is ondermaats. Aan het kruispunt Bergstraat-Stationsstraat staan de wegwijzers achter bomen. En in de Oude Liersebaan doet de wegwijzer vermoeden dat het braakliggend terrein op de hoek de parking zou zijn,” stelt voorzitter Jan De Haes vast. “De buurtbewoners getuigen dat de bezetting van de parking daarom zo laag is, dat zelfs het onkruid welig kan groeien.”

Daarom wil N-VA Heist-op-den-Berg dat er dringend werk wordt gemaakt van betere bewegwijzering en dat er een informatiecampagne wordt opgestart, zowel voor bewoners uit Heist als voor de bezoekers uit de omliggende gemeenten. “Want Heist moet alles uit de kast halen om de lokale economie voldoende zuurstof te geven”, besluit Jan De Haes.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is