Sticker kan dierenlevens redden

Op 12 maart 2018

“Met een eenvoudige sticker ‘huisdieren aanwezig’ aan de voordeur kan veel leed voorkomen worden”, volgens N-VA-gemeenteraadslid Katleen Vantyghem.

Veel huishoudens hebben wel één of meerdere huisdieren. Bij noodsituaties, zoals brand of een ongeval worden in de eerste plaats de mensen geholpen, vanzelfsprekend. Maar dikwijls is het ook mogelijk de dieren te redden. Toch worden deze in al de drukte en door onwetendheid aan hun lot overgelaten.  De eigenaars van huisdieren weten hoe erg dit kan zijn. Een huisdier betekent soms heel veel voor het baasje.

Een andere situatie waarbij de sticker zijn nut kan bewijzen: als hulpdiensten een woonst binnenkomen waar een waakzame hond zijn baasje denkt te beschermen, kan dit problemen en tijdverlies veroorzaken. Een verwittigde hulpverlener kan dan alvast rekening houden met de aanwezigheid van deze viervoeter.

“De oplossing is eenvoudig en wordt al in veel gemeentes toegepast.  Voorzie deze stickers en laat de Heistenaar weten dat men deze kan krijgen bij de gemeentelijke diensten. Er bestaan verschillende lay-outs, waar je ook de soort en het aantal van de dieren kan aanduiden. Soms kunnen kleine ingrepen grote gevolgen hebben. In dit geval op een positieve manier”, stelt Vantyghem voor op de gemeenteraad van maart.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is