Gemeentelijk Onderwijs

“Heist wordt een school-voorbeeld”

N-VA Heist-op-den-Berg wil dat elke school een brede school wordt die het sociaal weefsel versterkt. Leren stopt niet aan de schoolpoort, noch na de schooltijd. De gemeente moet de juiste voorwaarden scheppen, ook wat betreft het voorzien van de nodige infrastructuur, capaciteiten en van de vereiste verkeersveiligheid en mobiliteit. N-VA Heist-op-den-Berg wil een open debat over de toekomstige rol en uitbouw van de academie. Maar ondertussen moet de werking ervan gegarandeerd blijven.

  • Schoolgemeenschappen zoeken samen efficiëntiewinsten. Overleg tussen scholen, de KMO’s of de industrie geeft betere werkkansen.
  • Taalaanbod moet verhogen, met voldoende sneltrajecten Nederlands voor anderstaligen. De controle op leerplicht en spijbelen kan beter.
  • Met Heistse ondernemingen als voorbeeld wordt in de scholen ook maatschappelijk verantwoord ondernemen en gedrag op het menu gezet.
  • Een betere samenwerking tussen scholen, ouders en gemeente vangt probleemjongeren op.

Nieuws over dit onderwerp

Wordt hoekgebouw Biekorfstraat klaslokaal?

Wordt het hoekgebouw aan de Biekorfstraat en Heilig Hartstraat omgevormd tot jeugdhuis of zal het in de toekomst dienst doen als klaslokalen voor de basisschool? De gemeente onderzoekt momenteel wat …