Veiligheid

“Veilig uit, en thuis…”

N-VA Heist-op-den-Berg staat achter een integraalaanpak, van preventie tot politie. Maar vooral erkent N-VA Heist-op-den-Berg dat veiligheid een basisbehoefte is, een basisrecht en een voorwaarde tot welzijn. De vraag om veiligheid moet daarom ernstig genomen worden. Veiligheid betreft zowel civiele veiligheid, verkeer, overlast, verval als ook criminaliteit. N-VA Heist-op-den-Berg zal werk maken van snellere reactie bij onveilige situaties en van betere communicatie over ervaren onveiligheid.

  • De investeringen voor veiligheid hebben de hoogste prioriteit bvb. betere oversteekplaatsen en fietspaden.
  • Bij elk initiatief krijgt de ervaring van de bewoners voorrang op het grote gelijk van koppige plannenmakers en dure studiebureaus.
  • Beter weten kan ontsporing voorkomen bvb. dankzij buurtinformatienetwerken (BIN) en een opwaardering van de wijkagent.
  • Bij onveilige verkeerssituaties zal een “direct interventie team” onmiddellijk de nodige reparaties of schikkingen nemen om onheil te voorkomen.
  • Snelle integratie door taalverwerving en doorgedreven jobactivering, voorkomt armoede.

Nieuws over dit onderwerp

Subsidies voor Heistse fietspaden

De provincie Antwerpen keurde vandaag subsidies voor twee fietspaden in Heist-op-den-Berg goed. Voor de Schoolstraat, de Kerkstraat en de Hallaarstraat in Itegem krijgt de gemeente 389.000 euro …